بسم الله الرحمن الرحيم

RAHMAN VE RAHiM OLAN ALLAH'IN ADIYLA

EVREN (!)

Yorum bırakın

*** es-selamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatüh ***

cumamız, bayramımız mübarek olsun, hayırlara vesile olsun, dualarınız kabul olsun inşaallah…

***

Bugün, bu kara bulutların altında belirmiş güzel gökkuşağının hatrına güzel bir konuda yazı yazmayı planlıyordum… Ama yine aklıma takıldı, insanların ALLAH demeyip evren demeleri 🙂 Ne zamandır aklımda bu konu ama bir türlü sıra gelmemişti,farkettiniz mi siz de EVREN kelimesini ?

misal

***Evrene olumlama gönderiyoruz o da bize olumlu yanıt veriyor-muş, çünkü evrende tesadüf yok yankı var-mış 🙂

*** ALINTIDIR : ” Kendi yaratıcı gücümüze iman, güven ve inanç   eksikliğimizi teslim etme, istediğimiz şey için niyet oluşturma ve onu  birlikte  – yaratmak için Evren ile birlikte çalışma istekliliğimiz ile  ilgilidir. Evren’i  yardıma çağırdığımız ve onun bize yardım edeceğine  tamamen güvendiğimiz an,  mucizelerin gerçekleştiği andır. ”

***Evrende iki temel yüksek frekanslı enerji bulunmakta, aynı ying-yang sembolünde olduğu gibi, gece- gündüz, iyilik-kötülük, güzellik-çirkinlik gibi. Bu temel iki enerji Sevgi-Korku enerjisi.

EVREN NEDİR diye sordum üç beş arkadaşa; kimine göre yaşadığımız yer, gezegen galaksi vs. ; kimine göre içinde bulunduğumuz boşluk … Hatta biri Kenan EVREN’ i biliyorum ben sadece dedi ,değişken yani 🙂 Yaratılış olarak biz buyuz anlamalısınız, biz gerçekten üstün bir Varlığı kabul  ettik , varlığından birliğinden eminiz, O’nun bizi hep duyduğunu hep gördüğünü biliyoruz, ne istersek O’ndan istiyoruz, ama O’nun adı evren değil ! Gelin bunlara ” olumlama ” demeyelim, DUA diyelim ki doğrusu da budur … Bizim asla yaratma gücümüz falan yok, yaratmak olmayan birşeyi var etmektir ve biz bunu asla yapamayız; biz ancak icad ederiz ki diğer adı buluştur; yani hali hazırda var olanı açığa çıkarırız. ( Allah isterse )

Gözümüzün önünde duran kıpkırmızı bir nokta düşünün şimdi, hayır hayır olumlama cümleleri kurup, kuantuma bağlayıp, yoga yaptırmayacağım size 🙂 O kırmızı noktanın etrafında hiçbir şey yok daha dikkat çeken ve daha gerçek olan… O nokta bizim varış yerimiz ve bizim uydurduğumuz bu saçmalıklar ancak ona ulaşmamızı geciktiriyor. Hedefimizin etrafında dönüp duruyoruz, onu görüyoruz ama ulaşamıyoruz. O hedef doğduğumuzda içimizde bulunan ALLAH inancıdır, imanımızdır. Ona vardığınız zaman, herşey ayan beyan serilecek gözünüzün önüne, anlayamadığınız herşeyi anlayacaksınız , gerçek ve sonsuz huzura ereceksiniz.Daha önce önemli olan herşeyin önemini yitirdiğine şahit olacaksınız, hayat olması gerektiği gibi olacak, basitleşecek, kavgalar -kıskançlıklar – sinir krizleri sizi terk edecek, çünkü uğrunda ölümü göze alacağınız değerleriniz  değişecek… Kendinizi, varlığınızın sebebini anlayacaksınız… İNŞAALLAH

Evet tesadüf diye birşey yok, ama yankı da yok ! Allah var ve O’nun sistemi var.. Harika bir sistem, herkese tam gerektiği saniyede haddini bildiren tam gerektiği anda mucizesini gösteren, mükemmel bir terazi… Tabii mükkemmel yaratışı var bir de Rabbimizin… Dünyanın güneş etrafında dönerken belirli periyotlarda 2-3 cm kadar kayma yaptığını ve koskoca dünyanın 2 santimcik kaymazsa bütün dengelerin değişeceğini biliyor muydunuz ? Bu terazi her yerde kurulu, sizin hayatınızda da, dünyanın döngüsünde de … Şimdi siz dilerseniz onu görün, dilerseniz başka bir ana saklayın. İster gözleriniz açıkken farkedin Rabbimizin mükemmelliğini, dilerseniz ebedi hayatınızda! İman etmeyenler, ALLAH demeyip evren, tabiat ana gibi saçmalıklar uyduran zavallılar da bir gün mutlaka iman edecek, ama iş işten geçmiş olacak bunu da çok iyi bilin!

GÖKKUŞAĞI GERÇEKTEN MÜKEMMEL, YARATTIĞI HERŞEYİN MÜKEMMEL OLUŞU GİBİ…

Yazar: nedenvenasil

insanlara bir zerre kadar yararı olabilsin isteyen bir topluluk... http://konyasaglik.wordpress.com/ https://nedenvenasil.wordpress.com/

Yorum bırakın