بسم الله الرحمن الرحيم

RAHMAN VE RAHiM OLAN ALLAH'IN ADIYLA

tarihi değiştiren liderler

Yorum bırakın

62071_B

Es-selamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh

Benim gibi tarih sevmeyen bir insansanız, bu kitabı okumalısınız derim. Büyük İskender, Sezar, Büyük Konstantin, Atilla, Şarlman, Cengiz Han, Sultan Mehmed, VIII. Henry , Sultan Süleyman, Şarlken, I.Elizabeth, Ieyasu, ‘Güneş Kral’ ile birlikte tam kırk beş lideri tanıma imkanı bulabilirsiniz. Dediğim gibi tarih sevmeyen bir insanım ve kitap kapağını gördüğüm andan itibaren ilgimi çekti. Serinin tamamını okumayı düşünüyorum ki 11 kitaplık bir seri… Akıcı üslubu, sıkmayan; gereksiz detaylara girmeyen güzel bir kitap, okumak isteyenlere.

Önsözünden bir kesit : ” Bir kez daha merhaba,
Kısa bir soluklanmanın ardından yine birlikteyiz.Bu kez merceğimizde liderler var. Antik çağlardan başlayan yolculuğumuz, Soğuk Savaş yıllarına dek uzanıyor. Sezar’dan Gorbaçov’a varıncaya dek, onlarca ismi,yaptıklarıyla, hayatlarından ilginç kesitlerle ve tarihe olan etkileriyle sizlerle buluşturuyoruz. Sezar’la Roma’yı basıp,İskender’le Pers diyarlarını fethedeceğiz.VIII. Henry’yle Papa’ya kafa tutup, Şarlken’le Kanuni’nin karşısına çıkacağız.Kennedy’le 60’lı yılların Amerikası’nda turlarken Castro’yla Küba’da devrim yapacağız. Bismarck’la Almanya’yı birleştirip, Gorbaçov’la Soğuk Savaş’ı bitireceğiz. Ve daha nice macera… ”

Yazar: nedenvenasil

insanlara bir zerre kadar yararı olabilsin isteyen bir topluluk... http://konyasaglik.wordpress.com/ https://nedenvenasil.wordpress.com/

Yorum bırakın